
Reikės:
- 125 g. miltų
- 2 kiaušinių
- 2 šaukštų cukraus
- šaukštelio vanilinio cukraus
- 300 ml pieno
- 500g vyšnių
- žiupsnelio druskos.
Išplakite kiaušinius su su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Supilkite pieną ir plakdami lėtai berkite miltus, kad šie nesukibtų į gumulus. Jei turite naudokite plaktuvą ar kombainą tešlai maišyti, tai labai palengvina darbą. Svarbiausia, kad tešla būtų glotni ir vientisa. Jei liko gumuliukų, tešlą perkoškite per sietelį. Plakant tešloje atsiranda oro, todėl palaikykite ją ramiai apie 15 min.
Vyšnias nuplaukite ir išimkite kauliukus. Skardą kurioje kepsite ištepkite riebalais ir sudėkite vyšnias. Tešlą atsargiai užpilkite ant viršaus.
Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie valandą, kol tešla nebekibs prie smeigtuko.
Ištraukus iš orkaitės palaukite kol pyragas šiek tiek pravės ir sutvirtės.
Skanaus!
Komentarai
Rašyti komentarą