Nuostabus vasariškas desertas nė kiek nenusileidžiantis parduotuviniams ledams, o gal ir skaniau. O ir pasigaminti nėra sunku, nereikia jokio ledų gaminimo aparato, nors jis darbą palengvintų. Daugiausiai laiko užima masės permaišymas, kol ši sustingsta, tačiau šis procesas būtinas, norint, kad ledai nesustingtų į vieną kietą gabalą ir juose nebūtų vandens kristalų. Viskas užtrunka apie 4 valandas, tačiau manau skonis to vertas. Procesas tuks trumpiau, jei ledus šaldysite platesniame inde.
Reikės:
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius gerai išsukite. Grietinėlę ir baltymus išplakite iki standžių putų. Grietinėlę, baltymus, trynius ir kondensuotą pieną sumaišykite į vieną masę. Viską supilkite į šaldymui tinkamą indą ir dėkite į šaldiklį. Kad ledai būtų minkšti ir purūs, svarbu juos vis permaišyti, kol šie sustings. Geriausia tai daryti, kas 15-20 min.
Kai ledai bus beveik sustingę, braškes sutrinkite iki vientisos masės ir supilkite į ledus. Viską lengvai pamaišykite, kad uogos pasiskirstytų po ledus. Toliau šaldykite kol pilnai sustings.
Skanaus!
Reikės:
- 400ml grietinėlės;
- 3 kiaušinių;
- 200ml kondensuoto pieno;
- apie 100g braškių.
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius gerai išsukite. Grietinėlę ir baltymus išplakite iki standžių putų. Grietinėlę, baltymus, trynius ir kondensuotą pieną sumaišykite į vieną masę. Viską supilkite į šaldymui tinkamą indą ir dėkite į šaldiklį. Kad ledai būtų minkšti ir purūs, svarbu juos vis permaišyti, kol šie sustings. Geriausia tai daryti, kas 15-20 min.
Kai ledai bus beveik sustingę, braškes sutrinkite iki vientisos masės ir supilkite į ledus. Viską lengvai pamaišykite, kad uogos pasiskirstytų po ledus. Toliau šaldykite kol pilnai sustings.
Skanaus!
Komentarai
Rašyti komentarą