Kepti šakniavaisiai su fetos sūriu

     Šiandien siūlau paragauti vasarišką patiekalą tinkantį vėsesnės dienos pietums. Juk vasaros metu norisi kuo daugiau daržovių. Orkaitėje keptos šakninės daržovės išlaiko  puikų skonį, sušildo, o fetos sūris prideda reikalingo skonio.
    Daržovių kiekis priklauso nuo jų dydžio, tad skaičiai apytiksliai:

2 porcijoms reikės:
  • 1 saldžiosios bulvės;
  • 2 morkų;
  • 4 mažų bulvių;
  • 2 nedidelių burokėlių;
  • fetos sūrio;
  • aliejaus,
  • druskos, pipirų;
  • kmynų;
  • maltos aštriosios paprikos;
  • raudonėlio;
  • rūkytos šoninės (nebūtina)
Gaminimas:
      Visas daržoves nuskutame, supjaustome didesniais kubeliais ir sudedame į skardą. Apšlakstome aliejumi ir prieskoniais. Dedame į orkaitę, kepti apie 30 min 180 laipsnių orkaitėje.
      Tiems kurie negali gyventi be mėsos, supjaustyti šoninę  ir sudėti ant daržovių likus 15 min iki kepimo pabaigos. Daržovės kepdamos sugeria šoninės riebalus, ir tai pagerina skonį. Tačiau skanu ir be jos.
      Galiausiai ant keptų daržovių dedame supjaustytą kubeliais fetos sūrį ir patiekiame.

    Skanaus!

Komentarai