Trapus obuolių pyragas

Tešlai:
  • 200g sviesto;
  • 2 kiaušiniai;
  • 150g cukraus;
  • 3,5 puodeliai miltų (puodelis 200ml).
Įdarui:
  • 3 dideli obuoliai; 
  • 2 šaukštai cukraus;
  • pusė citrinos;
Karamelei:
  • 5 šaukštų cukraus;
  • 2 šaukštų vandens. 
Gaminimas:
  1. Sviestą ištirpinti, kiaušinius išplakti su cukrumi ir supilti sviestą. Suberti miltus ir išminkyti tešlą.Tešla gaunasi gana kieta. 
  2. Tešlą sudėti į maišelį ir įdėti į šaldytuvą pusei valandos.
  3. 2 obuolius nulupti ir supjaustyti kubeliais.Užpilti cukrumi, citrinos sultymis ir užtarkuoti citrinos žievelės.Viską išmaišyti.
  4. Skardos dugną padengti puse tešlos masės. Suberti įdarą ir likusią pusę tešlos sutrupinti ant viršaus, kad viskas pasidengtų.
  5. Supjaustyti obuolį skiltelėmis ir gražiai išdėlioti ant pyrago.
  6. Cukrų ir vandenį supilti į keptuvę ir kepti ant aukštos ugnies maišant, kol paruduos ir susidarys karamelė. 
  7. Karamelę supilti ant pyrago viršaus.
  8. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie valandą laiko.

Komentarai