Tešlai:
- 200g sviesto;
- 2 kiaušiniai;
- 150g cukraus;
- 3,5 puodeliai miltų (puodelis 200ml).
- 3 dideli obuoliai;
- 2 šaukštai cukraus;
- pusė citrinos;
- 5 šaukštų cukraus;
- 2 šaukštų vandens.
- Sviestą ištirpinti, kiaušinius išplakti su cukrumi ir supilti sviestą. Suberti miltus ir išminkyti tešlą.Tešla gaunasi gana kieta.
- Tešlą sudėti į maišelį ir įdėti į šaldytuvą pusei valandos.
- 2 obuolius nulupti ir supjaustyti kubeliais.Užpilti cukrumi, citrinos sultymis ir užtarkuoti citrinos žievelės.Viską išmaišyti.
- Skardos dugną padengti puse tešlos masės. Suberti įdarą ir likusią pusę tešlos sutrupinti ant viršaus, kad viskas pasidengtų.
- Supjaustyti obuolį skiltelėmis ir gražiai išdėlioti ant pyrago.
- Cukrų ir vandenį supilti į keptuvę ir kepti ant aukštos ugnies maišant, kol paruduos ir susidarys karamelė.
- Karamelę supilti ant pyrago viršaus.
- Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie valandą laiko.
Komentarai
Rašyti komentarą