Cezario salotos

Reikės:
  • Iceberg salotos;
  • 150 g kieto sūrio;
  • vištienos krūtinėlės;
  • 2 riekių batono;
  • prieskonių.
Padažui:
  •  2 šaukštelių garstyčių;
  •  4 šaukštų majonezo;
  • žaliosios citrinos sulčių;
  • 30g kieto sūrio;
  • pipirų;
Gaminimas:
  1. Supjaustome vištienos krūtinėlę mažais gabaliukais, apibarstome prieskoniais (druska, pipirais, saldžiųjų paprikų milteliais) ir kepame keptuvėje. Išėmus iš keptuvės reikėtų nusausinti, kad neliktų riebalų.
  2. Batoną supjaustome kubeliais ir paskrudiname keptuvėje be riebalų.
  3. Sūriui aš naudoju skustuką, tuomet gaunasi ploni gabalėliai.
  4. Iceberg salotą supjaustome į norimo dydžio gabalėlius.
  5. Padažui sumaišome garstyčias ir majonezą, įspaudžiame pusę citrinos sulčių. Sūrį sutarkuoti per smulkią tarką ir sudėti į padažą. Įdėti pipirų pagal skonį.
  6. Į lėkštę sudėti salotas, vištieną, sūrį ir užpilti padažu. Ant viršaus užbarstyti duonos skrebučius.
Skanaus!

Komentarai